Φλάμος ΑλέξανδροςΑντιπρόεδρος Τμήματος
Καθηγητής

  ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  Διεύθυνση: Κεντρικό Κτήριο,
  Καραολή & Δημητρίου 80,
  Πειραιάς, 185 34
  γραφείο 312, 3ος όροφος
  Τηλέφωνο: 210 414-2460
  E-mail: aflamos(-at-)unipi(-dot-)gr
  Ώρες Γραφείου: Κατόπιν συνεννόησης

      

  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και Διδάκτωρ Μηχανικός ΕΜΠ στην Τεχνοοικονομική Ενεργειακών Συστημάτων.

  ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

  Ο Δρ. Αλέξανδρος Φλάμος είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά (ΠΑΠΕΙ), διευθυντής του εργαστηρίου Τεχνοοικονομικής Ενεργειακών Συστημάτων και Αρχισυντάκτης στο επιστημονικό περιοδικό Energy Sources, Part B: Economics, Planning, and Policy του εκδοτικού οίκου Taylor & Francis. Έχει πάνω από 20 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στους επιστημονικούς τομείς των Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων, της Διαχείρισης Ενέργειας και του Ενεργειακού Σχεδιασμού και των εφαρμογών τους για την ανάλυση της ενεργειακής και περιβαλλοντικής πολιτικής, της ενεργειακής και περιβαλλοντικής μοντελοποίησης, της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού και της ανταγωνιστικότητας των ενεργειακών αγορών. Έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος / διευθυντής έργου και έμπειρος ερευνητής σε περισσότερα από 30 έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί / χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC R & D FP5, FP6, FP7, H2020, Synergy, IEE, MEDA, ENPI κλπ.) σχετικά με τη διαχείριση ενεργειακών συστημάτων, την αξιολόγησης ενεργειακών πολιτικών, τον ενεργειακό σχεδιασμό κλπ. και ως σύμβουλος σε έργα χρηματοδοτούμενα από διεθνείς οργανισμούς/ Τράπεζες (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, EuropeAid κ.λπ.). Έχει πάνω από 100 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια με υψηλό αντίκτυπο και ως προσκεκλημένος ομιλητής σε σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις συνεργασίας στον τομέα της ενεργειακής πολιτικής (MENAREC, συναντήσεις Ευρω-Ασίας, COP κ.λπ.). Έχει βραβευθεί για τις δημοσιεύσεις και την διδακτορική του διατριβή από το Θωμαΐδιο ίδρυμα και από έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Εκτός από την θέση του Αρχισυντάκτη στο επιστημονικό περιοδικό Energy Sources, Part B: Economics, Planning, and Policy κατέχει θέση Συντάκτη στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Energy Management και έχει επιμεληθεί πλήθος ειδικών τευχών σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

  ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

  Τεχνοοικονομική Ανάλυση, Αξιολόγηση & Διαχείριση Ενεργειακών Συστημάτων, Μοντελοποίηση Ενεργειακών Αγορών & Σχεδιασμός Νέων Καινοτόμων Μηχανισμών, Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων, Ενεργειακή Ανάλυση & Σχεδιασμός, Αξιόπιστος Ενεργειακός Εφοδιασμός, Μοντελοποίηση Ενεργειακών Συστημάτων, Προσομοίωση και Ανάπτυξη Σεναρίων, Αποκεντρωμένα Ενεργειακά Συστήματα & Ευφυή Δίκτυα, Ανάλυση και Μοντελοποίηση της Συμπεριφοράς Καταναλωτών και Παραγωγών ενέργειας, Εφαρμογές της Πράσινης Οικονομίας, Εργαλεία Ενεργειακής και Κλιματικής Πολιτικής, Σχεδιασμός, Παρακολούθηση, Αξιολόγηση & Ανάλυση Επιπτώσεων Ενεργειακών & Περιβαλλοντικών Πολιτικών

  Ξεκινήστε να γράφετε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε