Αναγόρευση του κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας

 στην κατηγορία Δραστηριότητες

Την ύψιστη τιμή που απονέμει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, την αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα, έλαβε ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου 2022 στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MEGA BROKERS, αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης &Τεχνολογίας της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Τη λαμπρή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, πέραν των Αρχών, καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, εξέχοντα στελέχη του ακαδημαϊκού, πολιτικού και επαγγελματικού χώρου της χώρας, οι τοπικές Αρχές της πόλης του Πειραιά, κ.α.

Προσφωνώντας τον τιμώμενο ο Πρόεδρος του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας, Καθηγητής Βασίλειος Δεδούσης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η συνολική επαγγελματική διαδρομή του κ. Χατζηθεοδοσίου, από τα πρώτα  βήματα μέχρι και σήμερα, καταδεικνύει ότι δεν είναι μόνον ένας ικανότατος και δραστήριος επιχειρηματίας, αλλά και ότι διαθέτει διοικητικές και ηγετικές ικανότητες, οι οποίες τον έχουν αναδείξει σε κορυφαίες θέσεις της διοίκησης των επιμελητηρίων της χώρας. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου έχει επίσης να επιδείξει σημαντικότατο κοινωνικό έργο, ενώ έχει συμβάλει τα μέγιστα στην προβολή και την στήριξη της επιχειρηματικότητας, καθώς και την προαγωγή της καινοτομίας, στον νευραλγικό χώρο της μικρομεσαίας επιχείρησης. Το Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το οποίο είναι το μοναδικό στη χώρα, μη Πολυτεχνικό, Πανεπιστημιακό Τμήμα που εστιάζει στην υψηλού επιπέδου εκπαίδευση,   διοικητικών στελεχών βιομηχανικών επιχειρήσεων, θεωρεί χρέος του να  ενθαρρύνει, να τιμά και να επιβραβεύει ηθικά, προσωπικότητες όπως ο κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου. Θέλω να ελπίζω ότι η πολύ επιτυχημένη επιχειρηματική σας σταδιοδρομία αλλά και η προσφορά σας στον χώρο των επιμελητηρίων της χώρας μας, θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου μας».

Στην ομιλία του ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε:

«Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για εμένα και μία κορυφαία στιγμή στην πορεία μου, η αναγόρευση μου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Μόνο στη γέννηση των παιδιών μου αισθάνθηκα περισσότερη συγκίνηση. Με μόχθο και μεράκι κατάφερα να εξελιχθώ επαγγελματικά και νιώθω ιδιαίτερη υπερηφάνεια που ανήκω στην κατηγορία των αυτοδημιούργητων επιχειρηματιών. Παράλληλα όμως συμμετείχα στα κοινά με μοναδικό γνώμονα την προσφορά από μέρους μου έστω και μίας ελάχιστης βοήθειας για να αλλάξει προς το καλύτερο η κοινωνία μας και το επιχειρηματικό περιβάλλον. Μέσω της νέας μου ιδιότητας, ως Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, θα επιχειρήσω να φέρω πιο κοντά την φοιτητική νεολαία στον κόσμο των επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της απασχόλησης και στην παραμονή και αξιοποίηση της νέας γενιάς στον τόπο της».

Ξεκινήστε να γράφετε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε