Συμμετοχή στη διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Η τεχνολογία στην υπηρεσία της Πιστοποίησης στην μετά COVID-19 εποχή» που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της TÜV HELLAS (TÜV NORD)

 στην κατηγορία Δραστηριότητες

Ο Πρόεδρος και Διευθυντής του Εργαστηρίου Σύγχρονων Τεχνολογιών Παραγωγής & Ελέγχου του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας, Καθηγητής Βασίλης Δεδούσης συμμετείχε σε διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Η τεχνολογία στην υπηρεσία της Πιστοποίησης στην μετά COVID-19 εποχή» που οργανώθηκε από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) την Πέμπτη 7 Μαϊου 2020.

Στα πλαίσια της συζήτησης, οι ομιλητές ανέλυσαν τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην τεχνολογική έρευνα αλλά και υπογράμμισαν τις αλλαγές που θα επιφέρει η πανδημική κρίση στον κλάδο της πιστοποίησης.

Στην παρέμβαση του ο Καθ. Β. Δεδούσης αναφέρθηκε στις δυνατότητες που προσφέρει η τριδιάστατη εκτύπωση στην αντιμετώπιση της κρίσης. Όπως είπε η τριδιάστατη εκτύπωση που χρησιμοποιούνταν μέχρι χθες για την κατασκευή πρωτοτύπων έχει πλέον επεκταθεί στην κατασκευή τελικών προϊόντων, κάτι που αποδείχτηκε ευεργετικό εν μέσω πανδημίας αν σκεφτεί κανείς τις μάσκες για το νοσηλευτικό προσωπικό που κατασκευάστηκαν. Η τεχνολογία αυτή μάλιστα, η οποία ωριμάζει ανάλογα με την εξέλιξη των υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις μηχανές προσθετικής κατασκευής, θα εγκαινιάσει στο μέλλον ακόμα περισσότερες δυνατότητες. O λόγος, όπως εξήγησε ο κ. Δεδούσης, είναι πως έχει την δυνατότητα να κατασκευάζει προϊόντα καταπληκτικής πολυπλοκότητας με απλές διαδικασίες ακόμα και προϊόντα με εξατομικευμένες προδιαγραφές, όπως για παράδειγμα ακουστικά βαρηκοΐας. «Τα αμέσως επόμενα χρόνια το 3D printing θα μπει τόσο πολύ στην ζωή μας που αντί για οικιακό εκτυπωτή κειμένων θα διαθέτουμε οικιακό εκτυπωτή αντικειμένων» ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι η τριδιάστατη εκτύπωση θα μπορούσε να βοηθήσει και στην πιστοποίηση, κάνοντας την διαδικασία οικονομικότερη και πολύ αποτελεσματικότερη.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για το σχετικό δελτίο τύπου της TÜV HELLAS (TÜV NORD) μπορείτε να ανατρέξετε στον https://www.tuv-nord.com/gr/el/nea-enimerosi/nea-eidiseis/news-details/article/o-koronoios-fernei-nea-technologiki-pragmatikotita-kai/.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συζήτηση στο https://www.facebook.com/tuvhellas/videos/2619094158410832/.

Ξεκινήστε να γράφετε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε